donderdag 22 oktober 2009

Squirrel, by Iain Grant


Waar gaat het over?
De Eekhoorn is de tweede persoonlijkheid van Mr. Ramsay. Het werd beschreven als een handpop bij ontmoetingen omdat deze kant van hem nieuw was. Het was de kant van hem die voor zichzelf en verandering opkwam, de kant die sterk is en berijd is om discussies aan te gaan. Zodra het verhaal verder gaat, en de eekhoorn actiever wordt, laat zien dat Mr. Ramsay het makkelijker vind om voor zichzelf op te komen. Wanneer de eekhoorn Mr. Giles ontslaat, heeft de bazige persoonlijkheid controle overgenomen en is het nou een creatie in en van zichzelf. Er wordt verteld tegen Mr Giles dat Mr. Ramsay er niet was maar Mr Nutkin wel, heeft zijn oude persoonlijkheid plaatsgemaakt voor zijn nieuwe persoonlijkheid. Dat is ook de reden waarom de eekhoorn beschreven wordt als “echt” en het geen pop op het kantoor meer is. fase aan het einde waar er verteld wordt dat er meer dan 1 pop nodig was heeft te maken met Mr Giles die daadwerkelijke zelf beslissingen maakt ondanks dat Mr Ramsay het afkeeurd. Ook laat het zien dat je zelf een pop kan zijn door wat er van je verwacht wordt.

Karakters
Mr. Ramsay een onzekere man die klaar is met zijn reputatie en op wil komen voor zichzelf. Squirrel Nutkin is de nieuwe persoonlijkheid van Mr. Ramsay, in de vorm van een handpop. Mr. Giles is de baas van Mr. Ramsay.

Thema
Het thema van het verhaal is het hebben van verschillende persoonlijkheden. Dit wordt duidelijk door het gebruik van de handpop in het verhaal, het dragen van een masker.

Perspectief
Je bekijkt het verhaal door de ogen van Mr. Ramsay. Mr Ramsay is de persoon met de handpop, je maakt zijn persoonlijke veranderingen mee. Het verhaal heeft een ik-perspectief.

Ruimte
Het verhaal speelt zich af op een bedrijf. Dit kom je te weten, door de zakelijke ontmoetingen en discussies met de baas van de hoofdpersoon.

Mening
In eerste instantie hadden we het verhaal niet door en moesten we het nog een keer over lezen zodat we de moeilijke symboliek achter het verhaal begrepen. We vonden het echter wel een erg leuk verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten