woensdag 21 oktober 2009

Short Story: Doctor Moreau Did It, by Michele McKay Aynesworth


Waar gaat het over?
Het verhaal gaat over een man die de ouders van zijn vriendin, Marina gaat ontmoeten. Na dat hij de vraag van Marina kreeg of hij haar ouders wou ontmoeten heeft hij een terugblik op voorgaande jaren van hun relatie. Hij heeft er bij voorbaat al een naar gevoel over en zijn voorgevoel klopte. Met de moeder van Marina kon de hoofdpersoon goed overweg, maar de vader was degene waar hij problemen mee had. De man maakt hem misselijk, hij is dik klein en arrogant en hij eet alleen maar vis. De hoofdpersoon krijgt erg veel moeite met de vader van zijn vriendin,hij wordt gek en besluit uiteindelijk om het huis te verlaten, vanwege de vervelende vader en de overheersende vislucht. Hij besluit om afscheid te nemen van zijn vriendin en nooit meer terug te komen en zijn nare ervaring zo snel mogelijk te vergeten.

Karakters
De ik-figuur is de hoofdpersoon van het verhaal, hij is erg bevooroordeeld over de ontmoeting met de ouders van zijn vriendin. Marina is de vriendin van de hoofdpersoon
Mevrouw Stella Maris is de moeder van Marina, ze is een lange elegante, vrolijke dame met bruin haar. Meneer Octavio, is de man van mevrouw Stella Maris en de vader van Marina. Hij is in tegenstelling tot zijn vrouw een vreselijk klein dik mannetje die enorm veel van vis houd en erg veel in het zwembad te vinden is.

Thema
Het thema van het verhaal is de “ongemakkelijke” eerste ontmoeting met de ouders van je partner.

Ruimte
Het verhaal speelt zich af in het huis van zijn vriendin.

Perspectief
Je kijkt door de ogen van de ik-figuur, in dit geval de mannelijke hoofdpersoon die een “trauma” heeft over de ontmoeting met de ouders van zijn toemalige vriendin.

Mening
Wij vinden het een erg grappig verhaal, ik denk dat het voor veel mensen herkenbaar is, omdat iedereen met deze situatie te maken krijgt, wat niet altijd even makkelijk is. Het feit dat de vader een Octopus was kwam, maakt het natuurlijk allemaal nog onaangenamer. Dat de vader een octopus was, kwam pas later naar voren dit hadden we er niet zo snel uitgehaald, maar we vinden de beschrijvingen van de vader al eigenaardig. Eindconclusie: het is een erg leuk verhaal om te lezen.

Op onderstaande link kun je het verhaal terug lezen:
www.short-stories.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten